Plan je planning

Als je veel te doen hebt, heb je al snel de neiging om gelijk te beginnen. Geen tijd te verliezen!
Toch is het raadzaam om altijd even stil te staan bij een planning voor de dag of de komende week. Om te voorkomen dat je als een kip zonder kop gewoon maar begint, en misschien niet met het juiste bezig bent.  Het levert je waarschijnlijk meer op even stil te staan bij wat je allemaal te doen hebt, dan dat het je kost als je gewoon maar doorgaat. Dus om te beginnen: plan eerst je planning.

5 – 30 minuten

Als je bijvoorbeeld een keer per week een half uur gebruikt (dit heb je dus ingepland 😉 )om je planning te maken, en daarbij elke dag ook 5 minuten inruimt om de planning van die dag (eventueel) bij te sturen, heb je elke dag een bijgewerkte planning. Plan dit aan het begin van je werkweek, of juist aan het einde van je werkweek. In ieder geval op een vast moment.

Afwijken

Bijsturen kan nodig zijn omdat er belangrijke(r) zaken tussendoor zijn gekomen. Met een planning kun je ook beter beoordelen of het op dat moment echt wel de prio heeft. En sommige dingen kunnen ook meer of minder tijd innemen dan je dacht. Als je net begint met plannen is het soms best lastig om in te schatten hoe lang iets duurt.
een slechte planning is ook een planning

Dus van een planning mag je best afwijken, maar doe het weloverwogen en met mate. Je hebt immers bepaalde zaken niet voor niets in je planning opgenomen!

Heb je moeite met plannen, bijvoorbeeld zakelijk in je werk (mail/ afspraken/ alles door elkaar), of (ook) in je privé situatie? Hierbij kan ik als professional organizer ook helpen. Ik zou zeggen: plan een afspraak in!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.