Handige volgorde met schoonmaken

Met schoonmaken heb je voor sommige dingen handige volgordes. Niet dat het zo moet, zeker niet, maar er zit wel een logica achter, wat je wel het gevoel geeft dat je `goed/ handig’ bezig bent. Het gaat om de grote lijnen hoor, soms wat meer detail.

Van binnen naar buiten

Werk van binnen naar buiten. Eerst je huis op orde, dan de tuin en de schuur. Je bent als het ware het stof letterlijk naar buiten aan het brengen. Weg, weg, weg!

Als vanzelf

fles chloor
Wat lekker is, is als dingen als vanzelf gaan. Als je bezig gaat met schoonmaken, zet dan eerst de vaatwasser aan (als je die hebt), of een wasmachine (hoop dat je die echt hebt ;-)), of doe alvast wat chloor in de wc. Het werk wordt dan al deels voor je gedaan!

Van boven naar beneden of van beneden naar boven?

In principe zeg ik van boven naar beneden werken. Een stofzuiger de trap aftillen is al makkelijker dan omhoog brengen, dus maak gebruik van de zwaartekracht. Maar, af en toe van beneden naar boven werken is ook handig. Dan is de gewoonte er wat meer uit, en kijk je anders tegen de zaken aan. Je ziet dan weer andere dingen die je kunt meepakken. Wordt het nog schoner!

Stoffen en stofzuigen

Ga eerst stoffen en dan stofzuigen. Ook al beweren ze dat zo’n swiffer alle stof vasthoudt, er dwarrelt vast nog wel wat stof op de grond. Als je dan net gestofzuigd hebt, kun je zo weer opnieuw beginnen. Dat is natuurlijk zonde van je tijd.blauwe stofzuiger

Vloer vrij

Zonder de hele kamer gelijk helemaal op te ruimen, is het wel fijn om de vloer vrij te hebben als je gaat stofzuigen. Dan kun je in een keer doorrazen. Tijdens het stofzuigen elke keer moeten bukken om spullen op te rapen, of eromheen slalommen, is niet handig (maar misschien wel leuker ;-))

Heb jij nog handige volgorde tips? Ik hoor ze graag!

2 thoughts on “Handige volgorde met schoonmaken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.