Koekenpan – van aanbieding tot opruimproject

Laatst liep ik door de winkel/ supermarkt en daar was een mooie aanbieding! Een mooie koekenpan, voor weinig! Ik stond te twijfelen, het leek een mooie maat, zat ook een goede deksel bij, dus ik dacht kopen! Maar.. ik heb het niet in mijn winkelmandje gestopt (als je geen boodschappenlijstje hebt, winkel dan met een mandje. Dan neem je minder overbodige spullen mee, dan wanneer je met een winkelwagentje loopt *tussendoortip*).

Want.. ik bedacht me dat ik een la vol pannen had, goede en minder goede. En was deze maat die in de winkel lag te lonken, nou een goede of een slechte pan vervanger (of aanvuller?). Een aantal pannen gebruikte ik niet, omdat ze versleten waren (tefal bodem opgegeten, handvat lam/los etc), maar had niet zo voor ogen welke maat die waren. Dus ik heb me voorgenomen om eerst een inventarisatie van mijn pannen te maken, en dan pas eventueel een nieuwe pan aan te schaffen, als de maat past. Dan krijg je natuurlijk nog wel de discussie of die `relatief goedkope’ pan wel zijn geld waard is – die laat ik even aan jou ;-).

Mijn hele la leeggehaald. Alle pannen (en overige zaken die uit de la kwamen) op tafel uitgestald. La helemaal schoongemaakt…En nou, en er kwamen toch veel pannen uit mijn pannenla! Kookpannen, deksels, koekenpannen, en best wat koekenpannen van dezelfde maat ;-). Heb echt serieus gekeken welke pannen ik gebruikte, welke fijn waren en welke alleen maar ruimte innamen. Heb er ook een centimeter bijgepakt, om te kijken welke maat ik weg ging doen, en waarvan ik dus geen exemplaar meer over zou hebben. Zie hieronder de stapel die ik weg heb gedaan (naar de kringloop, wie weet kan er toch nog iemand blij mee zijn).

stapel (koeken)pannen

Heb nog best wat pannen over, heel veel ruimte in mijn keukenla is er helaas nog niet, maar je kan je voorstellen hoe vol hij dan eerst was.

En, pan gekocht?

Maar.. was de pan in de winkel nu de maat die ik nodig had? Want de stapel hoofdzakelijk koekenpannen die ik weg heb gedaan, sloegen een gat in mijn koekenpannen maatvoering. Eén maat had ik dus wel degelijk nodig, kritisch bezien. Ik ben met de centimeter naar de winkel terug gegaan, want omvang van de bovenkant van de pan, is niet altijd de binnenmaat die je nodig hebt. En een soort van helaas.. de pan in de winkel was niet de goede maat, van de panmaat die ik nodig had. Een kleine teleurstelling dus, dat ik na al dat onderzoek/ keukenla opruim project, geen nieuwe, goedkope aanbiedingspan kon kopen. Maar, ook blij, dat ik dus niet met een impulsaankoop een pan in een maat heb gekocht, die ik dus al wel had! En uiteraard ook een opgeruimde pannenla. Zo zie je maar, een trigger van een aanbieding, kan zomaar voor een spontaan opruimprojectje zorgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.