Voor wie wel een professional organizer, en voor wie niet?

Wat voor soort mensen zijn jouw klanten eigenlijk, vroeg iemand mij laatst?

Mijn eerste antwoord was, mensen zoals jij en ik. Iedereen kan de hulp vragen van een professional organizer. Wat wel het belangrijkste is, de mensen moeten wel zelf willen, én ervoor open staan. Ik maak even een kleine kanttekening, dit blog gaat over mijn particuliere kant van dienstverlening. Ik heb ook nog zakelijke klanten ;-).

Voor wie niet?

Om dan gelijk maar antwoord te geven op de vraag `voor wie niet?’:
je `buurvrouw’, waarvan jíj vindt dat het daar een troep is, en zij heeft er eigenlijk geen last van (of ze heeft dat nog niet door/ is nog niet zo ver). Dat hoor ik namelijk regelmatig: je moet echt eens langs gaan/ of die en die bellen, dat zou een goede klant voor je zijn! Zie je het voor je?

deurbel - bij wie bel ik aan?

Ding dong – hallo- goedendag, ik hoorde dat het bij u wel een rommeltje is en dat u daar wel wat hulp bij kunt gebruiken om op te ruimen (verkooptechnisch natuurlijk geen goede binnenkomer, maar dat is nu even niet mijn punt). Het gaat er mij om wat voor gevoel dat zou oproepen, als iemand jou komt vertellen dat het een rommel is, waar je blijkbaar last van hebt, en waarbij iemand je even komt helpen. De start is wat dat betreft verkeerd. Misschien heeft die persoon er helemaal geen last van, dat het niet zo opgeruimd en georganiseerd is als bij de buren. Dan is het geen leuke binnenkomer! Niet dat ik nu op allerlei verkoopmethodes zit te wachten, die zijn er vast, punt wat ik hiermee wil maken is dat mensen zelf moeten willen, niet de buurvrouw of de goede vriend(in).

Niet de mensen dus die niet zelf willen, en mensen die wel zelf willen, dat zijn mensen zoals jij en ik:

Zoals jij en ik….

Mensen die soms wel weten hoe ze het moeten doen, maar het niet doen. Ze komen er niet toe (geen tijd?). Of mensen die niet weten waar ze moeten beginnen, en dus maar niet beginnen. Of mensen die even het overzicht niet hebben, en daar een handje mee geholpen willen worden. Of mensen die achter de feiten aanlopen voor hun gevoel, en die weer meer in control willen zijn. De mensen die zelf vinden dat ze het overzicht even niet meer hebben, in spullen of in gedachten. En die er klaar mee zijn, en het willen aanpakken. Alleen lukt het (nog) niet, maar die wel de eerste stap willen zetten.

Het zijn gezinnen, ouderen, alleenstaanden, alleenstaande ouders, zzp’ers, mensen met baan in loondienst, drukbezette mensen, al dan niet met betaald werk, kortom -> mensen zoals jij en ik. De een heeft gewoon een duwtje in de rug of een stok achter de deur nodig om te beginnen, een ander heeft wat langer nodig om ermee door te gaan. Dus bij de een ben ik met een sessie geslaagd, bij de ander is vaker terugkomen een wens. Maar allemaal omdat ze zelf willen en er profijt van hebben. En allemaal omdat ze open stonden voor hulp, het soms wel alleen konden, maar niet deden.

Heb je dat ook wel eens, dat je denkt, had ik dit maar eerder gedaan? Dat is wat ik ook terugkreeg, van de mensen zoals jij en ik: had ik het maar eerder gedaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.