Jezelf zijn

 

Als professional organizer krijg ik regelmatig te horen dat het bij mij thuis wel heel netjes zou zijn.tafel met bos bloemen en schilderij op achtergrond Eerlijk gezegd, vaak wel nu, maar soms is er hier in huis ook gewoon alsof er een bom is ontploft. Sterker nog, toen ik aan mijn beste vriendin vertelde dat ik dit als werk ging doen, lag ze onder de tafel van het lachen ;-). Want eerlijk is eerlijk, vroeger was het bij mij vaak best een rommel in huis.
Op mijn werk, en thuis de administratie, dat was heerlijk gestructureerd. En dat kon ik thuis ook wel, maar deed ik vaak niet. Tot af en toe de rommel te veel was, en dan kon ik ook goed aan de slag en was het zo weer opgeruimd. Want.. er zat wel een structuur in. Ik wist waar alles lag, en wist ook waar alles moest komen te liggen.

Aanrader

Dat het nu wat netter is thuis heeft 3 redenen (vast wel meer, als jij ze hebt, post ze dan onderaan, dat motiveert misschien anderen ook):

  • ik wil toch wat representatiever voor de dag komen als professional organizer, (alhoewel, een schilder heeft zijn huis toch ook niet altijd strak in de verf staan?!)
  • het scheelt écht als je het bijhoudt
  • het geeft een gevoel van rust.

Vooral dat laatste is natuurlijk heerlijk en voor iedereen aan te raden.

Authentiek

Ik heb een keer aan een aantal vriend(inn)en en goede bekenden gevraagd mij in een aantal woorden te omschrijven. –zie de wordcloud bij de over mij pagina– Een eigenschap die meerderen hadden genoemd was authentiek.ballon En laatst werd ik zoals hiernaast ook omschreven. Dat wil ik ook meegeven aan jou. Mocht je wat meer willen opruimen, meer overzicht en meer rust en ruimte, blijf dan dicht bij jezelf. Zo mooi en netjes als het huis van bijv je overbuurvrouw of je beste vriendin, van wie het een tweede natuur is om opgeruimd en georganiseerd te zijn, dat is mogelijk streven naar het onbereikbare. Maar een gezellige woonkamer die iets meer bij jou past, dan de bende die het nu mogelijk is, is haalbaar. Dus blijf bij jezelf, wat jij prettig vindt, dan is het ook haalbaarder en geeft je een goed gevoel. En zo opgeruimd als mijn huis nu is, dat past goed bij mij. Mocht het jou alleen niet lukken, een keer sparren tijdens een kennismakingsgesprek kan altijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.