Overbodige spullen of rommel?

Een rommelmarkt is een gelegenheid bij uitstek om je `rommel’ te verkopen. Vaak zijn het spullen die je nog mooi genoeg vindt om een twkleedjesmarkt met allerlei speelgoed en rommeleede (of derde!) leven te geven, maar die eigenlijk niet meer in je huishouden thuishoren. Om het in een keer weg te gooien is een grote stap, maar met deze tussenstap kunnen ze toch met een goed gevoel het huis uit gaan. Als het niet verkocht is op de rommelmarkt, kan het altijd nog naar of bijvoorbeeld de kringloop, of toch de stort. Aanrader is wel om het niet mee terug naar huis (voor volgend jaar ;-)) te nemen. Je hebt er immers al een soort van afscheid van genomen, je was er immers klaar voor om het te verkopen.
En voor een volgende rommelmarkt zijn er vast weer genoeg spullen te verzamelen om die alsnog te verkopen.

Speelgoed

Spullen die al jaren in de opslag liggen, zijn bij uitstek rommelmarkt-materiaal. Denk hierbij aan speelgoed van de kinderen, van toen ze jaren jonger waren. Als de kinderen het opeens weer zien, zullen ze er ongetwijfeld weer even mee willen spelen, maar dat is vaak maar even. Ze zijn immers die levensfase ontgroeid, en hebben ander speelgoed om zich op te richten, welke meer bij hun leeftijd past. Houd wel in het achterhoofd niet alles zomaar weg te doen!rieten mand met duplo Een bak lego/ duplo of een aantal barbies bewaren, voor als er toekomstige kleinkinderen of oppaskindjes komen te spelen, kan best bewaard blijven. Of dat aan de kinderen meegeven als ze het huis uitgaan, is ook een optie. Maar doe dit met mate! Een doos met dit spul is vaak meer dan genoeg. De zolder hoeft geen tweede speelgoedwinkel te zijn.

Zolder

Naast het speelgoed van de kinderen is een rommelmarkt ook een goede plek voor wat spullen die op zolder staan te verstoffen. Ze staan immers op zolder, en niet in het zicht in de woonkamer. Zo mooi of functioneel voor jou zijn ze dus blijkbaar niet (meer)! Denk aan vazen, lampen, lampenkappen, gelezen boeken, schilderijen etc. Deze bewaren voor je kinderen is een minder goede optie. Smaken verschillen, maar als deze zaken al niet mooi genoeg zijn om te gebruiken in je huishouden nu, is de vraag of de kinderen het mooi genoeg gaan vinden. Veel van deze dingen zijn persoonlijk, en zullen ze later zelf willen uitzoeken. De kans is groot dat als je het bewaart voor ze, het bij hen ook weer op zolder komt te staan. Zonde van de ruimte, voor allebei!

Eigen keuze

Zonder het gelijk als rommel te betitelen, zijn de spullen op zolder vaak overbodig in je huishouden van nu. Probeer er van een afstand naar te kijken, en kijk kritisch of het nog een tweede leven kan krijgen via de rommelmarkt of kringloop. Dan kiezen mensen er zelf voor om het in huis te nemen, en komt het hoogstwaarschijnlijk niet op een zolder terecht! Vind je het moeilijk om alleen de stap te zetten om de zolder op te gaan, denk dan eens aan een professional organizer, die je kan begeleiden in dit traject.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.