Een frisse blik na de vakantie

strand slippers en bikinibroekjeHet thuiskomen na een vakantie is een van de beste manieren om op te ruimen, helemaal als je een aantal weken weg bent geweest.Je kunt nu met een onbevangen blik je huis en spullen bekijken. Dingen die uiteindelijk `rommel’ zijn geworden vallen op en zijn zo meer duidelijk aanwezig dan daarvoor, toen je ze elke dag zag, maar niet echt `zag’.

Verwennerij

Ga niet gelijk over tot de orde van de dag, maar kijk wat je wilt gaan veranderen. Opruimen wordt dan geen klusje, maar meer een verwennerij, een nieuwe stap in de toekomst!

Kijk per ruimte met een frisse blik om je heen. Zijn er dingen die niet meer passen, die er uit het verleden zijn blijven staan, maar die eigenlijk niet bij je toekomst horen? Toen je ze kocht, pasten ze prima bij wat je toen wilde, maar is dat nog steeds zo?
Zo kun je kijken naar je meubels, naar je accessoires, maar ook de inhoud van je kledingkast. Is er kleding die je niet meenam op vakantie, en die je nu ook niet geneigd bent aan te trekken? Wanneer wel?! Als ze niet leuk meer zijn, of ze passen niet meer, weg ermee ;-).

Boeken

boekenkastNeem een kijkje in je boekenkast. Misschien staan er boeken in die je niet langer interesseren. Ruimte daarin maken is niet makkelijk, maar misschien kun je er iemand anders blij mee maken?

Ook een klusje wat vaak blijft liggen na vakantie, maar wat wel een goed gevoel geeft als je het gelijk doet: sorteer gelijk je foto’s. Gooi de minder leuke weg, zet ze gelijk in een mapje met jaartal/ vakantie of maak een leuk album. Je hoeft niet gelijk al je foto’s uit het verleden op te ruimen, maar maak met deze vast een start!

Deze ervaring kun je in je eentje beleven, maar je kunt ook je eventuele mede-huisgenoten hierbij betrekken. Zij zijn nu ook onbevangen, en wellicht werkt het aanstekelijk. Samen opruimen is vaak fijner dan alleen. Mocht je het niet alleen willen, kun je altijd nog een kennismaking aanvragen, om te kijken of ik je op weg kan helpen. Een fijne vakantie in ieder geval, en een opgeruimde thuiskomst toegewenst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.