Notitieboekjes

Ik ben dol op notitieboekjes! Vroeger, toen ik nog bij een `baas’ werkte, had ik mijn online agenda voor het werk, een papieren familie-agenda voor thuis, en één to do boekje voor mijn privé-klusjes. Best overzichtelijk. Nu ik voor mezelf werk, is privé en werk toch meer door elkaar gaan lopen. Heb ik mijn agenda in mijn telefoon (en gesynchroniseerd met mijn digitale agenda op mijn laptop), maar miste ik toch mijn papieren agenda. Laatst toch maar een aangeschaft, maar is wel dubbel bijhouden (misschien toch maar afkicken weer?).

Eén, twee, drie?

Afijn, maar mijn to do boekje is niet bij een gebleven. Het to do boekje voor privé is er nog steeds, maar er is er ook een bijgekomen voor zakelijk. Ik was altijd gewend om kleine notitieboekjes te gebruiken, die konden gemakkelijk mee in de tas. Maar met mijn zakelijke to do boekje kwam ik er achter dat het te klein was. Want ik ging het ook gebruiken als werkboekje. Als ik leuke uitspraken tegenkom, als ik ideeën heb die ik wil uitwerken, stukjes tekst wil opschrijven, die zet ik er allemaal in. En dat ging dwars door mijn acties heen. Je raadt het al, er kwam een notitieboekje bij. {Die heb ik dus wel al een tijdje, niet aangeschaft na mijn eerdere blog `gewoon beginnen‘!}. Nu heb ik er dus 3.
foto met agenda met gele ruitjes, 2 to do boekjes met bloemetjes motief en 2 pagina's uit notitieboekje

Actie!

Ik gaf al aan dat privé en zakelijk wat¬†meer door elkaar lopen. Wat wel een fijne scheidslijn¬†is, is dat ik mijn 2 verschillende to do boekjes heb. Als ik voor de zaak aan het werk ben, pak ik het ene to do boekje erbij (+ mijn notitieboekje ;-)) en als de werktijd voorbij is, heb ik genoeg andere dingen in mijn klusjesboekje staan. Het heeft me wel geholpen om alle acties die ik had, op te schrijven. Dan zingen ze niet meer rond in mijn hoofd, en heb ik die rust al gecreëerd. Boekje is wel al bijna vol… Alle dingen die ik te doen heb, schrijf ik namelijk op, alle! Als het niet meer in je hoofd zit, heb je die rust daar al.
Nu nog de werktijden die ik voor mezelf heb wat beter naleven, dan komen alle acties ook nog gewoon een keer af in de tijd die ik ervoor ingeruimd heb ;-). Want opschrijven in leuke boekjes is stap 1, ze daadwerkelijk ook uitvoeren is stap 2. Hoe stap 2 ook leuk te maken en te doen, zal ik een andere keer over schrijven. Ik noteer het alvast als actie-puntje! Leuk!!

2 thoughts on “Notitieboekjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.